• G_web

    Housing

    ZAC Ivry Confluences LOT 3O, Ivry-Sur-Seine, France

  • E_web

    Housing

    ZAC Ivry Confluences LOT 3O, Ivry-Sur-Seine, France

  • F_web

    Housing

    ZAC Ivry Confluences LOT 3O, Ivry-Sur-Seine, France

  • B_web

    Housing

    ZAC Ivry Confluences LOT 3O, Ivry-Sur-Seine, France

  • C_web

    Housing

    ZAC Ivry Confluences LOT 3O, Ivry-Sur-Seine, France

  • A_web

    Housing

    ZAC Ivry Confluences LOT 3O, Ivry-Sur-Seine, France

  • D_web

    Housing

    ZAC Ivry Confluences LOT 3O, Ivry-Sur-Seine, France

  • inplanting

    Housing

    ZAC Ivry Confluences LOT 3O, Ivry-Sur-Seine, France

  • IVRY_plan_+0

    Housing

    ZAC Ivry Confluences LOT 3O, Ivry-Sur-Seine, France

  • axo

    Housing

    ZAC Ivry Confluences LOT 3O, Ivry-Sur-Seine, France

  • IVRY_plan_+3

    Housing

    ZAC Ivry Confluences LOT 3O, Ivry-Sur-Seine, France

  • IVRY_plan_+4

    Housing

    ZAC Ivry Confluences LOT 3O, Ivry-Sur-Seine, France

  • H_web

    Housing

    ZAC Ivry Confluences LOT 3O, Ivry-Sur-Seine, France

41 housing units in future park on the riverbank of the Seine

The project functions as one of the pilot projects in the redevelopment plan of the industrial neighborhood. Therefore, the transparent collective green garden, surrounding the new buildings, has two objectives: first, forming an isolated green island in a changing neighborhood, and later, forming a green extension of the future park. One building is aligned to the park and future development, the other is aligned to the Boulevard and standing more in solitude, creating a dialogue with the adjacent EDF buildings, modern monuments conceived by Atelier de Montrouge in 1967. The buildings are conceived as two robust white concrete sculptures, with a dynamic expression, translated in generous terraces, with double heights and multiple orientations. These terraces and a collective rooftop garden function as an extension of the collective ground floor garden. Natural sunlight improves the comfort in the staircases and hallways. Living spaces have a double orientation, inducing more natural light and interesting views.

  • Location
  • Ivry-Sur-Seine, France
  • Size
  • 3400 m2
  • Budget
  • -
  • Status
  • Preliminary design
  • Type
  • Competition 1st Price
  • Date
  • 2017-...
  • Client
  • Crédit Agricole Immobilier
  • Team
  • Goedele Desmet
  • Ivo Vanhamme
  • Lotte De Swaef
  • Koen Moesen
  • Hendrik Verlinden
  • Nathalie Havelange
  • External consultation