• 001

    Housing

    Addition to an Addition, Heverlee

  • 002

    Housing

    Addition to an Addition, Heverlee

  • 003

    Housing

    Addition to an Addition, Heverlee

  • 004

    Housing

    Addition to an Addition, Heverlee

  • 005

    Housing

    Addition to an Addition, Heverlee

  • 006

    Housing

    Addition to an Addition, Heverlee

  • 007

    Housing

    Addition to an Addition, Heverlee

  • 008

    Housing

    Addition to an Addition, Heverlee

  • 009

    Housing

    Addition to an Addition, Heverlee

Addition to an addition

The original double-house was completely silted up because of additions through time. The intervention doubles the façades and creates intermediate spaces by adding big surfaces of glass and glass-bricks. The glass screen in the front-façade encloses a privatised terrace, which becomes part of the kitchen. In the back, the fully glazed façade accomodates the living room with daylight and connects the house to the garden. Along the new and compact staircase functional rooms are implanted. This second extension tries to create a logical unity by the use of materials and a reviewed circulation in the house.

  • Location
  • Heverlee
  • Size
  • 277 m2
  • Budget
  • -
  • Status
  • Completed
  • Type
  • Direct order
  • Date
  • 2000-2006
  • Client
  • Private
  • Team
  • Goedele Desmet
  • Ivo Vanhamme
  • Jurgen Remmerie
  • Nancy Meysmans
  • Jean-Michel Culas
  • External consultation
  • BAS bvba