• 001

    Housing

    Lier Donk, Lier

  • 002

    Housing

    Lier Donk, Lier

  • 003

    Housing

    Lier Donk, Lier

  • 004

    Housing

    Lier Donk, Lier

  • 005

    Housing

    Lier Donk, Lier

40 apartments

The environment has a clear hierarchy; public in front, private in the back. This stands in stark contrast with the current situation of the site, on which several independent buildings haven been implanted in a green area, creating a scattered leftover space. Our main goal was to provide a building that concentrates the scattered leftover space into one continuous garden for the whole neighborhood. The concentration of the buildings is located near the street, creating a facade towards the street between acreage and garden and allowing a front garden promenade. The volume is divided into three parts, creating two passages towards the rear garden area.

  • Location
  • Lier
  • Size
  • 3526 m2
  • Budget
  • € 3.938.202,00
  • Status
  • Working drawings
  • Type
  • Competition 1st Price
  • Date
  • 2011-...
  • Client
  • Lierse Maatschappij voor de Huisvesting
  • Team
  • Goedele Desmet
  • Ivo Vanhamme
  • Annelies Vanstockstraeten
  • Arn Huyge
  • Pieter Van de Putte
  • Karen Demyttenare
  • Renée Verhulst
  • External consultation
  • RCR studiebureau
  • Eddy Henskens