• 002

    Public Infrastructure

    Zonneheem, Eeklo

  • 003

    Public Infrastructure

    Zonneheem, Eeklo

  • 004

    Public Infrastructure

    Zonneheem, Eeklo

  • 005

    Public Infrastructure

    Zonneheem, Eeklo

  • 006

    Public Infrastructure

    Zonneheem, Eeklo

  • 007

    Public Infrastructure

    Zonneheem, Eeklo

  • 008

    Public Infrastructure

    Zonneheem, Eeklo

  • 009

    Public Infrastructure

    Zonneheem, Eeklo

  • 001

    Public Infrastructure

    Zonneheem, Eeklo

Extension of a community centre with 4 multipurpose spaces

The extension of the Zonneheem Community Centre is realised by the addition of a new low volume that has the same length as the existing building. Between the existing building and the addition an urban joint is created that links the two volumes in three places by glazed passageways. The courtyard spaces between these connections contain the remains of the old front garden and provide the building with light and air. The flexibility of the extension, the use of a roof garden and the well-considered system of sun screening glass panels make this a sustainable building, both socially and environmentally.

  • Location
  • Eeklo
  • Size
  • 675 m2
  • Budget
  • € 1.000.000,00
  • Status
  • Completed
  • Type
  • Competition 1st Price
  • Date
  • 2000-2009
  • Client
  • Dexia Bank nv
  • Team
  • Goedele Desmet
  • Ivo Vanhamme
  • Jan Opdekamp
  • Gunther Slagmeulder
  • Jean-Michel Culas
  • External consultation
  • Studieburo Mouton
  • Bureau Bouwtechniek

Related projects