• 01

    Public Infrastructure

    Hofheide, Holsbeek

  • 002

    Public Infrastructure

    Hofheide, Holsbeek

  • 003

    Public Infrastructure

    Hofheide, Holsbeek

  • 004

    Public Infrastructure

    Hofheide, Holsbeek

  • 005

    Public Infrastructure

    Hofheide, Holsbeek

  • 006

    Public Infrastructure

    Hofheide, Holsbeek

  • 007

    Public Infrastructure

    Hofheide, Holsbeek

A crematory and a ceremonycenter

The landscape on the site is formed by a forest zone and a hilly landscape. The crematorium itself is placed as a sunken building in the range of hills. Hereby the opportunity arises to complete missing parts in the surrounding forest. The ceremony exists of a trajectory that follows the folding of the landscape. The auditorium building forms a tangible object in the centre of the sunken patio and colonnade. The reception, the administration and the crematorium are reached through the colonnade. A second patio encloses the columbarium, where the urns are placed in the wall. This second patio connects the complex to the trajectory that leads to the open landscape.

  • Location
  • Holsbeek
  • Size
  • 25080 m2
  • Budget
  • € 7.201.550,00
  • Status
  • Competition
  • Type
  • Competition
  • Date
  • 2006
  • Client
  • Surrounding municipal councils
  • Team
  • Goedele Desmet
  • Ivo Vanhamme
  • Jean-Michel Culas
  • External consultation
  • WEST8

Related projects