• 01N

    Public Infrastructure

    Destelheide, Beersel

  • 01

    Public Infrastructure

    Destelheide, Beersel

  • 02

    Public Infrastructure

    Destelheide, Beersel

  • 03

    Public Infrastructure

    Destelheide, Beersel

  • 04

    Public Infrastructure

    Destelheide, Beersel

  • 05

    Public Infrastructure

    Destelheide, Beersel

  • 06

    Public Infrastructure

    Destelheide, Beersel

  • 07

    Public Infrastructure

    Destelheide, Beersel

  • 08

    Public Infrastructure

    Destelheide, Beersel

  • 09

    Public Infrastructure

    Destelheide, Beersel

  • 10

    Public Infrastructure

    Destelheide, Beersel

  • 11

    Public Infrastructure

    Destelheide, Beersel

  • 12

    Public Infrastructure

    Destelheide, Beersel

  • 13

    Public Infrastructure

    Destelheide, Beersel

  • 14

    Public Infrastructure

    Destelheide, Beersel

  • 15

    Public Infrastructure

    Destelheide, Beersel

  • 16

    Public Infrastructure

    Destelheide, Beersel

  • 17

    Public Infrastructure

    Destelheide, Beersel

  • 18

    Public Infrastructure

    Destelheide, Beersel

Extension with sleeping facilities and a pavilion for Destelheide, center for young people, art and creativity

The extension for the existing dormitory block at the center for young people, art and creativity Destelheide provides sleeping facilities for 82 people with a multi-purpose activity room on each of the three levels. The new design is directly linked to the existing blocks for budget- and accessibility reasons. All the rooms have a private terrace facing south with a view over the valley. On the ground level a covered square is provided in direct contact with the outdoor activity field. The pavilion is located on the edge of the terrain half sunken in the hill. This ensures a more private environment, separated from the rest of the complex. The first two levels provide sleeping facilities for 16 people. On the top level a meeting room with panoramic 180° terrace is located with an excellent view over de valley. Both the expansion and pavilion are direct interpretations of the existing modernistic architecture of Paul Felix.

  • Location
  • Beersel
  • Size
  • 2053 m2
  • Budget
  • € 2.790.000,00
  • Status
  • Preliminary design
  • Type
  • Competition 1st Price
  • Date
  • 2017-...
  • Client
  • Vlaamse Overheid
  • Team
  • Goedele Desmet
  • Ivo Vanhamme
  • Niels Hanssens
  • Hendrik Verlinden
  • External consultation
  • RCR studiebureau
  • BAS bvba
  • Daidalos Peutz
  • Danny Venlet

Related projects