• 001

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 002

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 003

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 004

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 005

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 006

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 007

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 008 N

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 008

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 009 N

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 010

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 011 N

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 012

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 013

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 014

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 015

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 016

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 017

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 018

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 019

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 020

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 021

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 022

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 023

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

  • 024

    Public Infrastructure

    Office Building VDAB, Sint-niklaas

Open Oproep 0107: Symbiosis of an office building and a landscaped garden

The urban integration of the site is defined by the treatment of its corners: the corner has a relation with a number of public functions along the main road. This explains the implantation of the new building. The volume is well orientated and has a favourable compactness-economy-energy balance. The patios that separate the offices guarantee the acoustic comfort. The parking is dug out in a slope and the thus minimized amount of removed polluted ground is used to create an artificial landscape garden with fytoremediating plants.

  • Location
  • Sint-niklaas
  • Size
  • 4436 m2
  • Budget
  • € 5.500.000,00
  • Status
  • Completed
  • Type
  • Open oproep
  • Date
  • 2001-2010
  • Client
  • Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding
  • Team
  • Goedele Desmet
  • Ivo Vanhamme
  • Bram Aerts
  • Jan Opdekamp
  • Nathan Ooms
  • Gunther Slagmeulder
  • Maarten Dekoninck
  • Maureen Heyns
  • Eveline Vyncke
  • Jean-Michel Culas
  • External consultation
  • Bureau Bouwtechniek
  • BAS bvba
  • Daidalos Peutz
  • Aldrik Heirman

Related projects