• 001

    Renovation

    P.NT2, Brussels

  • 002

    Renovation

    P.NT2, Brussels

  • 003

    Renovation

    P.NT2, Brussels

  • 004

    Renovation

    P.NT2, Brussels

  • 005

    Renovation

    P.NT2, Brussels

  • 006

    Renovation

    P.NT2, Brussels

  • 007

    Renovation

    P.NT2, Brussels

  • 008

    Renovation

    P.NT2, Brussels

  • 009

    Renovation

    P.NT2, Brussels

  • 010

    Renovation

    P.NT2, Brussels

  • 011

    Renovation

    P.NT2, Brussels

  • 012

    Renovation

    P.NT2, Brussels

  • 013

    Renovation

    P.NT2, Brussels

  • 014

    Renovation

    P.NT2, Brussels

  • 015

    Renovation

    P.NT2, Brussels

Renovation towards a habitat-work environment: concrete interventions

Transformation of a former industrial building in Brussels towards an enclosure for habitation and work. One day the site was silted up. Due to partial demo¬litions, it obtained a larger permeability which means that each of the spaces was provided with plenty of air and light. This allows the transformation into living and working spaces. The redevelopment contains a privacy gradient between public boulevard, semipublic courtyards, private lofts and gardens.

  • Location
  • Brussels
  • Size
  • 2836 m2
  • Budget
  • € 1.950.000,00
  • Status
  • Completed
  • Type
  • Direct order
  • Date
  • 2003-2005
  • Client
  • P.NT2 nv, BOB361 architects, Goedele Desmet, Ivo Vanhamme, Frans Steenhoudt
  • Team
  • Goedele Desmet
  • Ivo Vanhamme
  • Lotte De Swaef
  • Stijn Cloots
  • Bram Aerts
  • Jean-Michel Culas
  • External consultation
  • Bureau Bouwtechniek
  • BAS bvba
  • Aldrik Heirman