• 001

    Renovation

    Belle-Vue, Sint-Jans-Molenbeek, Brussels

  • 003

    Renovation

    Belle-Vue, Sint-Jans-Molenbeek, Brussels

  • 005

    Renovation

    Belle-Vue, Sint-Jans-Molenbeek, Brussels

  • 001

    Renovation

    Belle-Vue, Sint-Jans-Molenbeek, Brussels

  • 002

    Renovation

    Belle-Vue, Sint-Jans-Molenbeek, Brussels

  • 003

    Renovation

    Belle-Vue, Sint-Jans-Molenbeek, Brussels

  • 004

    Renovation

    Belle-Vue, Sint-Jans-Molenbeek, Brussels

  • 005

    Renovation

    Belle-Vue, Sint-Jans-Molenbeek, Brussels

Old brewery

The project creates the transverse connection over the Gentsesteenweg and connects the Zwart-Paardbuurt in the south with the center around the town hall. The site is located in the centre of Molenbeek, at the junction of the lively Gentsesteenweg and the connection of this road with the town square. By retracting the ground floor even more relative to the sidewalk, a wider footpath is created. This results in the creation of an extension of the newly constructed square and a reinforcement of the connection transversely across the Gentsesteenweg.

  • Location
  • Sint-Jans-Molenbeek, Brussels
  • Size
  • 2800 m2
  • Budget
  • € 2.695.000,00
  • Status
  • Competition
  • Type
  • Competition
  • Date
  • 2009
  • Client
  • Community Sint-Jans-Molenbeek
  • Team
  • Goedele Desmet
  • Ivo Vanhamme
  • Jean-Michel Culas
  • External consultation