• 001

    Renovation

    Impressions, Borgerhout

  • 002

    Renovation

    Impressions, Borgerhout

  • 003

    Renovation

    Impressions, Borgerhout

  • 004

    Renovation

    Impressions, Borgerhout

  • 005

    Renovation

    Impressions, Borgerhout

  • 006

    Renovation

    Impressions, Borgerhout

  • 007

    Renovation

    Impressions, Borgerhout

  • 008

    Renovation

    Impressions, Borgerhout

  • 009

    Renovation

    Impressions, Borgerhout

  • 010

    Renovation

    Impressions, Borgerhout

  • 011

    Renovation

    Impressions, Borgerhout

  • 012

    Renovation

    Impressions, Borgerhout

Transformation of a former printing office to 5 houses

100m2 recuperated wooden pallets from Poland and a fully dense built industrial building in Borgerhout are the ingredients for ‘collective housing’ in an oasis of light and green. Situation: a dark industrial building behind two houses which covers the entire surface of a plot between the Sergeyselsstraat and the Langstraat. Clients: four people seeking for qualitative, spacious and green living in the city. Mission: four living areas of different scale switched around a communal living room, kitchen and garden. The existing building was stripped to the structure, a big part of the plot became garden and a volume of brick (two floors) and an ‘armpit’ under a steel roof were spared. The clients bought a batch of hardwood slats (Azobe) in Poland, which became the theme of the project. All new elements consisted of these slats: interior walls, colums, floors, terraces, loggia,…

  • Location
  • Borgerhout
  • Size
  • 650 m2
  • Budget
  • -
  • Status
  • Completed
  • Type
  • Direct order
  • Date
  • 2012
  • Client
  • Private
  • Team
  • Goedele Desmet
  • Ivo Vanhamme
  • Amaury De Valensart
  • External consultation